2014. március 1., szombat

Szinek, formák kavalkádja

Igazán nem mondhatom, hogy behavazódtam az elmúlt hetekben, mert egy szem hó sem esett. :-)

Mentségem azért van arra, hogy miért nem készült eddig újabb blogbejegyzés.
Az utóbbi hetekben egyrészt irom a szakdolgozatomat a Népi játszóház vezetői záróvizsgára, másrészt kaptam több megrendelést fonott kosarakra. Már el is készült néhány, de még továbbiak is lesznek.
Úgy látszik, hogy ez most a nagy kosarak időszaka. Elsőnek egy kedves szomszédnak készült egy nagyon magas, de kis alapterülteű papirkosár, aminek pontosan be kellett férnie a szekrény és a fal közé. Sikerült!
Mivel a kis alapterület nem bir el nagyon sok súlyt, ezt a papirkosarat nagyrészt peddigsinből fontam, amit fűzvesszőből hármasfonással erősitettem meg.

 
Ime itt lakik, pont akkora lett, mint amekkora hely volt, 60 cm magas.



Annyira kedvet kaptam a papirkosár gyártáshoz, hogy magunknak is fontam egyet, ebben a reklámújságokat tartjuk. Nagyobb is, erősebb is, sok újság fér bele. Saját gyűjtésű fűzvesszőből fontam falapra.

Ezek után készült egy fáskosár, amit a kandalló alatt lévő helyre lehet betólni. A megrendelő nagyon szereti a zöldvesszőt, amit megértek, mert csodálatosan szépek a vesszők zöld és vörös szinei. Elöl be lehet nyúlni és úgy kihúzni a fáskosarat a helyéről. A kihúzást segiti az is, hogy az aljára 2 félrúd lett rögzitve, igy jól csúszik majd. Mérete 50 cm x 30 cm, magassága 25 cm.

 
Ahogy rásüt a nap, élnek a szinek!

 
Itt jól látszik, hol lehet benyúlva megfogni.

 
A fáskosár gazdájához kerül az alábbi kerek tartó, amit a megrendelő rajza alapján fontam ilyen alakúra. Ez is zöldvesszőből készült, a diszek natúr fagolyók. Majd kesztyűk laknak benne, elég nagy, 25 cm magas.
 
Ajándékba készült az alábbi ovális emelt fülü tálca, peddignád és főzött fűzvessző adja ki az oldal szép csikmintáját. Belefér egy nagy vekni kenyér vagy 10 zsömle, de nagyon jól használható mint tálca kerti partiknál.
 

2 megjegyzés:

  1. Drága Anni, megint nagyszerű dolgokat készítettél, nagyon jók a képek is, jól látszódnak a színes vesszők! Szépek!

    VálaszTörlés
  2. Éva, köszönöm szépen! Annyira jó ezzel a nyers zöldvesszővel fonni, élnek szinte.

    VálaszTörlés